APK

Voldoe aan de in Europa wettelijke verplichte keuring voor een veilig verkeer en bescherming van het milieu. 

Wat is een APK keuring?

De APK is een ‘Algemene Periodieke Keuring’ en is een wettelijke verplichte veiligheidscontrole van uw auto in Europa. Met deze keuring wordt gecontroleerd of uw voertuig voldoet aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen. Met de APK zorgt u ervoor dat uw auto veilig deelneemt aan het verkeer, voor uzelf en uw mede weggebruikers. Tijdens een APK controleren wij grondig diverse onderdelen van uw auto zoals de verlichting, remsystemen en uitstoten van de uitlaten.

Klanten over Autoservice MIR

Google review
Google review demet
Google review 2
Google review wolj

Hoe herken ik een gekwalificeerde autogarage?

U dient een APK keuring uit te laten voeren bij een door de RDW erkend bedrijf. Dit bedrijf herkent u aan de sticker of afbeelding van het RDW met daar ‘erkend’ erop. Via de onderstaande knop kunt u snel een APK afspraak maken. Uiteraard kunt u ons ook bellen.

APK keuringen

Veelgestelde vragen

Wanneer heeft mijn auto een APK nodig?

Vanaf twee maanden vóór de APK-vervaldatum kan de auto opnieuw gekeurd worden. U krijgt een aantal maanden voordat uw voertuig APK gekeurd moet worden een brief of e-mail van het RDW. Eventueel kunt u ook zelf online controleren wanneer uw voertuig gekeurd moet zijn, dit kan via de RDW-kentekencheck. Mocht u dit lastig vinden of er niet aan uitkomen, neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Het is belangrijk dat u op tijd bent met de APK. Het kan namelijk voorkomen dat er dingen gerepareerd dienen te worden aan uw auto om door de APK heen te komen. Als u te laat bent dan loopt u het risico dat uw auto de weg niet meer op mag en een boete krijgt. Zorg dus dat u op tijd bij ons een afspraak maakt.

Hoevaak moet mijn auto APK gekeurd worden?

Personenauto’s met een benzine- of elektromotor worden voor het eerst gekeurd als ze vier jaar oud zijn. Daarna moeten ze twee keer om de twee jaar gekeurd worden en vervolgens om het jaar. 

Personenauto’s met een diesel-, gas- of andere motor moeten de eerst keer na drie jaar worden gekeurd en daarna ieder jaar. Auto’s ouder dan 30 jaar moeten om het jaar gekeurd worden. 

Wat kost een APK?

De onderstaande APK prijzen gelden voor personenwagens en zijn inclusief btw.

  • Benzine personenwagen: € 44,95
  • Diesel personenwagen: € 44,95
  • Kampeerwagen / bakwagen / Bestelauto’s L3 en L4: € 64,95