Grote onderhoudsbeurt

Wat doen we bij een grote beurt? 

Bij een grote beurt zal je auto op meer dan 90 individuele punten gecontroleerd worden. Er zal onder andere gekeken worden of de bougies, filters en distributieriem vervangen moeten worden en vullen we vloeistoffen bij. Het verversen van de motorolie, controleren van de accu en het checken van de remmen en schokdempers behoord tot de standaard. We controleren vakkundig de binnenkant van je auto op verschillende punten, zo wordt de airco getest door middel van een temperatuurmeting en wordt de binnenspiegel nagekeken.

Hoelang deze onderhoudsbeurt duurt kan verschillen per type auto, omdat de auto op meer dan 90 punten nagekeken wordt zal de beurt een aantal uur in beslag nemen.

Klanten aan het woord

“Zeer professionele autogarage met goed en vriendelijk personeel. Kwam aan met pech en dezelfde dag gelijk geholpen. Ze hebben kennis van zaken en lossen problemen altijd snel en netjes op. Bedankt voor de uitstekende service! Een echte aanrader. Ik zal zeker terugkomen.”

- Nicole Krenzen

“Een uitstekende service voor een goede prijs. Ik belde voor een afspraak toen ze al gesloten waren, Er werd opgenomen en kon de volgende dag gewoon terecht. Na de servicebeurt voor mijn climate control kreeg ik een goede uitleg. Ik raad autoservice MIR aan!”

- Dennis Kluytmans

“Niks op aan te merken goeie zaak zomaar gebeld ze zeiden kom maar langs airco service volledig en goed uitgevoerd in 30 min was ik klaar wil je je airco na laat checken en zo hier moet je zijn…..Bedankt Autoservice MIR”

- Bebe Da Piedade

Gecertificeerd
vakmanschap

grote onderhoudsbeurt

Veelgestelde vragen

Wanneer is mijn auto toe aan een grote beurt?

Wanneer jouw auto toe is aan een grote beurt verschilt per merk en type auto. Hoe vaak een auto een onderhoudsbeurt nodig heeft hangt af van een paar algemene richtlijnen die iets meer duidelijkheid geven:

Een grote beurt wordt aangeraden na 30.000 gereden kilometers, het is geen bindend advies en zou bijvoorbeeld dus ook om de 40.000 kilometer kunnen. Deze vuistregel geldt voor auto’s die ouder zijn dan 6-7 jaar.

Mocht je auto jonger zijn dan 6-7 jaar dan licht er waarschijnlijk een lampje op in je dashboard, deze geeft aan dat jouw auto toe is aan een (grote) onderhoudsbeurt.

Hoe vaak heeft mijn auto een beurt nodig?

Hoe vaak jouw auto een onderhoudsbeurt nodig heeft, hangt af van het type auto, de leeftijd van de auto, de kilometerstand en het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt. Een vuistregel die je aan kunt houden:

  • Kleine beurt: na 1 jaar of na 15.000 kilometer
  • Grote beurt: na 2 jaar of na 30.000 kilometer
Hoelang duurt een grote onderhoudsbeurt?

Gemiddeld duurt een grote beurt ongeveer een uur. Dit is afhankelijk per type auto en aan de hand van wat er vervangen dient te worden.

Wat kost een grote onderhoudsbeurt?

Wij voeren grote onderhoudsbeurten uit vanaf € 129,95 incl. btw. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van onder andere de leeftijd van de auto, de kilometerstand en de werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden.